Synsprøve

Synsprøve

En grundig udvidet synsprøve er grundlaget for, at vi finder den bedste løsning for dine øjne. Optikeren tager sig god tid til dig, så du får den rigtige styrke.

Brilleklinikken

I Brilleklinikken vil der altid være ro, når der bliver taget en synsprøve. Vi lader os ikke afbryde af telefoner, og der kommer ikke andre kunder ind, da man kun kan komme i Brilleklinikken, hvis der er bestilt tid. Derudover er der afsat ekstra tid til synsprøven hvis behovet for andre undersøgelser skulle vise sig.

Ved synsprøver anvendes en maskine, der hedder en phoropter. Det er en teknologisk brille med indbyggede styrkeglas i alle styrker. Det er med denne phoropter, man måler øjnenes styrke. Men dette er kun en del af en hel synsprøve.
Det er vigtigt for optikeren at få et indblik i, hvordan du bruger øjnene i din dagligdag. Hvordan dine øjne arbejder sammen, hvor god øjnenes mobilitet er og hvor godt øjne og hjerne arbejder sammen. Hvilke krav der er til dine øjne på dit arbejde, i forbindelse med en hobby, dit generelle helbred og eventuel medicinering,  eventuelle øjensygdomme i familien og andre oplysninger er alle vigtige for, at du i fællesskab med optikeren kan finde frem til en synsløsning, der passer perfekt til dit synsbehov.

En synsprøve kan også afsløre symptomer på øjensygdomme som grå stær og grøn stær eller vise tegn på diabetes og forhøjet blodtryk. I sådanne tilfælde vil vi anbefale dig at tage til kontrol hos din egen læge eller øjenlæge.

Hvorfor vælge en brilleklinik?

Brilleklinikken er en klinik med alt hvad en standart optiker kan tilbyde dog med en kliniks mange fordele som vil give dig en god oplevelse og et godt produkt til en god pris.

  • Brilleklinikken er 30% billigere på brilleglas og brilleglas, end standard optikerforretninger. Vi er billigere, da vi ikke lejer store butikslokaler med dyre strøg adresser, og vi har ikke en ekstra optiker/sekretær ude i butikken, når der bliver taget synsprøver.
  • Der spares ikke på det produkt, kunden får med sig, her har vi kvalitetsprodukter, kvalitets optikerudstyr, ekstra optikertid og optimeret service. Derudover er vores leverandører de mest anerkendte i optikerbranchen.
  • Det er en klinik, så er der bestilt tid til synsprøve og valg af briller/kontaktlinser, bliver man ikke afbrudt af andre kunder eller ringende telefoner. Tiden er afsat 100% til den enkelte kunde.
  • Vi har væggene fulde af kvalitets- og designerstel, der er håndplukket med omhu. Brillestellet skal være af god kvalitet, så kunden ikke skal ofre en masse unødvendig tid på opretninger og reparationer.
  • Der er afsat god tid til synsprøven. Vi tager udvidede synsprøver, og det er gratis.
  • Du bliver betjent og vejledt af en autoriseret optiker og kontaktlinseoptiker igennem hele forløbet.
  • Du kan bestille tid både i og uden for normale butikstider, så det passer ind i dit dagsprogram. F.eks. synes mange om at komme om morgenen, inden de tager på arbejde.
  • Vi har tilfredshedsgaranti med tryg handel.
  • Du kan parkere lige uden for døren, og her er hyggeligt med en duft af kaffe/te

Hjemmesynsprøve

Ved en hjemmesynsprøve kommer optikeren hen til dig. Det er uanset, om du befinder dig hjemme i en privatbolig, i en virksomhed, på plejehjem eller på sygehuset.

Fordele ved en hjemmesynsprøve:

– Hvis du er gangbesværet, sengeliggende eller syg, kan du blive indendøre.

– Det er helt op til dig, hvor og hvornår, du vil have taget en synsprøve og vælge din nye brille.

– Det er behageligt at købe briller på denne måde.

– Du sparer transport og tid.

– Man kan have familie, venner el. veninder i nærheden til at se brillestellet, når det vælges.

– Du får udførlig vejledning af brugen af din brille, dér hvor brillen skal bruges. Dette er især en fordel ved skærmbriller, tv-briller, briller til hobby eller hvis man er sengeliggende.

Dem, der hovedsageligt vælger at købe sine briller ved hjemmesynsprøver, er ældre, gangbesværede, demente m.m – dvs. alle, som har svært ved fysisk at komme hen til Brilleklinikken.

Vi medbringer det hele. Den nyeste teknologi og en autoriseret optiker, der sikrer dig, at dit syn bliver grundigt undersøgt, uanset hvor du befinder dig.

Vi har stel med i stelkufferter, ligesom dem, stelleverandørerne har med ud til optikkerne, når de skal sælge stel til dem. Det er store kufferter, der er designet til at indeholde mange stel, samtidigt med, at brillerne bliver beskyttet og præsenteret på en pæn måde.
Du kan udvælge det helt rigtige stel med professionel hjælp fra det store og brede udvalg, vi har med.

Hvis du er sengeliggende, kan du blive liggende i din seng. Vi medbringer avanceret teknik, så vi kan måle øjnene, også når du ligger ned. Dette udstyr anvendes også af hospitalerne.

Ved hjemmesynsprøve skal der betales for optikerens transport.

Vi har været på kursus i at håndtere demente korrekt, så vi kan nå i mål med at optimere kundens synshjælpemidler. Ved social angt, autisme og andre psykisk sygdomme kan vi også komme hjem til kunden – dog er det stadigvæk at anbefale at kunden kommer til klinikken. Der er ro i klinikken, og det er kun en enkelt optiker, som er til stede under hele forløbet.

Vejledning til pårørende og plejepersonale
Der kan være mange årsager til, at vores ældre medborgere kan trænge til nye briller. Er man pludselig blevet sengeliggende, kan det være svært at bruge en brille med glidende overgang, og hvis læseafstanden er blevet mindre, fungerer læsebrillen ikke længere, som den skal. Det kan også være, at det er blevet svært at se fjernsyn fra den afstand, man har sin siddeplads i, se maden på tallerkenen og hvem der kommer ind i ad døren.
Når synet ikke er godt, bliver de ældre mere nervøse, usikre og hele deres hverdag bliver vanskelligere.

Der er mange ældre, der ikke kan holde styr på, hvilke briller de skal bruge til de forskellige formål. Her kan vi også hjælpe med at få styr på brillerne, så det bliver lettere fremover.

Det er altid en god idé at se, om man kan lave en forbedring for den ældre, så dagligdagen bliver lettere. Det er ikke altid at problemerne skal rettes med nye briller, det kan være, at den ældre blot behøver bedre lysforhold eller skal sidde i en anden afstand eller vinkel til det, deres opmærksomhed er rettet imod.

Optikeren giver sig god tid til at spørge ind til, hvordan den ældres dagligdag er. Jo flere oplysninger vi får, des bedre kan vi løse den ældres synsproblemer.

De ældre bliver ved hver undersøgelse kontrolleret for eventuelle behov for en henvisning til øjenlægen.

Hvis den ældre er sengeliggende, kan vedkommende blive liggende i sin seng. Vi medbringer avanceret teknik, så vi kan måle øjnene selv på en liggende person. Dette udstyr anvendes også af hospitalerne.

En optiker kan med dette nye, avancerede udstyr foretage en synsprøve uden behov for svar på diverse spørgsmål. Det er til stor glæde for de pårørende at vide, at selv om klienten ikke selv kan svare, har vedkommende alligevel fået den bedste løsning til deres synsproblem, så de ender med at kunne kan se så godt som overhovedet muligt.

Har du brug for rådgivning om dit syn og/eller valg af briller og kontaktlinser?

– Så kan du altid kontakte os og få den hjælp, du har brug for.

Adresse

Okavangovej 44, Vinge,
3600 Frederikssund